Индия съобщи за повече от 27 000 новозаразени с COVID-19 през

...
Индия съобщи за повече от 27 000 новозаразени с COVID-19 през
Коментари Харесай

Новозаразените с COVID-19 в Индия нарастват рязко пети пореден ден

Индия заяви за повече от 27 000 новозаразени с COVID-19 през последните 24 часа, като заразените внезапно нарастват за пети следващ ден, само че основният министър на столицата Ню Делхи увери, че нямало потребност от суматоха, базирайки се на ниските равнища на хоспитализация, съобщи " Ройтерс ".

В най-големите градове в страната, в това число Ню Делхи и финансовата столица Мумбай, беше регистриран неотдавнашен скок в COVID-19 случаите, в това число тези на разновидността " Омикрон ", който провокира нова вълна от заразени в други елементи на света.

Въпреки че броят на дейните случаи в Ню Делхи се е утроил единствено за последните три дни, основният министър Арвинд Кейривал разгласи, че хоспитализациите не са се нараснали.

" Това значи, че множеството хора, които се разболяват от COVID-19, не се нуждаят от болнични грижи. Те са леки случаи ", означи Кейривал в онлайн конференция, като добави: " Случаите се усилват, само че няма причина за безпокойствие. Няма потребност да се паникьосвате. "

Делхи беше измежду най-силно засегнатите градове по време на втората вълна на пандемията в Индия предходната година, като лечебните заведения останаха без кревати и животоспасяващ О2, оставяйки пациентите да дишат тежко, с цел да си поемат мирис.

Индия е записала общо 34,88 милиона инфектирани с COVID-19, с 27 553 нови случая през последните 24 часа, демонстрират данните на здравното министерство в неделя.

Общият брой на починалите в страната възлиза на 481 770 души.

Местните държавни управляващи в град Мумбай обявиха, че хиляди хора организират бързи проби за антиген на COVID-19 вкъщи.

" Забелязваме, че хората се самоизолират, в случай че тестват позитивни и в това време мнозина също търсят поддръжка от ръководените от държавното управление центрове за изолираност, в случай че намират по-малко място вкъщи за карантина ", сподели Шрикант Дешмук, старши здравен експерт. чиновник в офиса на общинския комисар на Мумбай.

Индия ще стартира акция за имунизация за деца във възрастовата група от 15 до 18 години от понеделник и държавните управления на щатите се приготвят да ползват дози в учебни заведения, лечебни заведения и посредством специфични лагери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР